Yhtiö aloitti toimintansa keväällä 1998.

Osa yhtiön työntekijöistä oli ollut Suomessa koulutuksessa jo vuonna 1989, kun Neuvostoliiton ja lännen välinen rautaesirippu alkoi murentua. Silloin oli mahdollisuus muodostaa yhteisyrityksiä länsimaisten yhtiöiden kanssa.

Eräs yhteistyöprojekti antoi myös Rinaldon tuleville työntekijöille mahdollisuuden mennä Suomeen koulutukseen ja oppia käyttämään uusinta tekniikkaa ja oppimaan suomalaista työkulttuuria. Tästä alkoi Rinaldon työkulttuurin muodostuminen, missä yhdistyy perinteinen virolaisen peltisepän käsityötaito ja suomalainen laatuajattelu, johon kuuluu myös aikatauluista kiinnipitäminen.

Rinaldo Interior Oü oli ja on edelleen erittäin kiinnostava yhtiö virolaisille arkkitehdeille ja suunnittelijoille, koska yhtiö pystyy toteuttamaan erittäin vaativia designprojekteja messingistä, ruostumattomasta teräksestä, alumiinista jne. Suomesta tuoduilla koneilla ja paikallisella ammattitaidolla voitiin toteuttaa haastavia ja uudenaikaisia töitä ja jatkamme edelleenkin suunnittelijoiden töiden valmistajana ja asentajana.

Kun Virossa alkoi pankkien pääkonttoreiden ja muidenkin toimitilojen rakennusbuumi, niin näiden komeiden ja näyttävien rakennusratkaisujen toimittajaksi valittiin usein Rinaldo Interior. Me olimme varsinkin Hansapankin (nyk. Swedbank) konttorien tekijä niin Virossa kuin myös Latviassa. Suurten paikallisten rakennusyhtiöiden kanssa olemme tehneet hotelleja, kauppakeskuksia, julkisia rakennuksia ja myös omakotitaloja.

Suomen laivanrakennus niin Helsingissä kuin Turussa on myös työllistänyt meitä Silja Linen ja Karibian meren risteilylaivojen kaiteiden ja muiden sisustuselementtien tekijänä. Suomen suuret rakentajat ovat antaneet meille mahdollisuuden olla mukana monissa sangen mielenkiintoisissa projekteissa. Suomen lisäksi meillä on ollut vientiä Ruotsiin, Liettuaan ja Venäjälle, missä olemme tehneet projekteja pankkiirien näyttävistä huviloista aina Lukoilin pääkonttoriin Kogalömmissä.

Hyvien yhteistyökumppaneiden avulla olemme eläneet yli vaikeiden aikojen. Talouden ja rakennusbuumien keikkuminen on opettanut meille, miten tullaan toimeen vaikeuksien kanssa joita emme ole itse aiheuttaneet.

Tänään Rinaldo Interior Oü:ssa on 21 metallialan raudanlujaa ammattilaista, jotka ovat valmiit toteuttamaan asiakkaiden vaativatkin projektit.

Katseemme on tiukasti suunnattu tulevaisuuteen. Kehitämme tuotantoamme 5S- ja LEAN- periaatteiden mukaisesti sekä samalla kouluttamme henkilökuntaamme jotta he voivat paremmin vastata tämän päivän haasteisiin. 

Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneita ja toivotamme vanhat ja uudet asiakkaat tervetulleiksi!